Heerenveen haalt opvolger van Veerman binnen: 'Dit is een echte winnaar'

Heerenveen haalt opvolger van Veerman binnen: 'Dit is een echte winnaar'

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2021 om 14:47ma 11-01-2021 om 14:47

Tibor Halilovic is de nieuwe middenvelder van sc Heerenveen. De Friezen hebben de komst van de 25-jarige Kroaat op de officiële kanalen bevestigd.

Eind december werd er in Kroatië al melding gemaakt van een akkoord tussen Heerenveen en HNK Rijeka, de club waar Halilovic van wordt overgenomen. Maandag is het na de verplichte thuisquarantaine en de medische keuring dus definitief geworden en werd de middenvelder, die dit seizoen in de Europa League nog tegen AZ uitkwam en op de slotdag met 2-1 zegevierde, gepresenteerd.

De Kroaat tekent tot medio 2024 in het Abe Lenstra Stadion, waar hij naar alle waarschijnlijkheid de opvolger wordt van Joey Veerman. De verwachting is dat de Volendammer in de zomer vertrekt en daar heeft technisch manager Gerry Hamstra nu al op geanticipeerd. Het is onduidelijk hoe veel hij voor Halilovic heeft betaald, maar Kroatische media reppen van een miljoen euro.

Hamstra is blij dat Halilovic in Friesland is gearriveerd. "Met Tibor halen we een echte winnaar in huis, iemand die er ook meteen kan staan. Hi heeft in Kroatië en ook in Polen al veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Tibor is een energieke speler die op meerdere posities uit de voeten kan en ons meer opties geeft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws