'Het Kasteel ook volgend seizoen nog met kunstgras: Sparta stelt verbouwing uit'

'Het Kasteel ook volgend seizoen nog met kunstgras: Sparta stelt verbouwing uit'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 16:47wo 13-01-2021 om 16:47

Sparta moet de terugkeer naar een natuurgrasmat met een jaar uitstellen. De club kan momenteel geen nieuwe mat in het stadion laten leggen omdat de verbouwing van het trainingscomplex vertraging oploopt.

Volgens Voetbal International zal Sparta ook volgend seizoen dus nog op kunstgras spelen. De Rotterdammers moeten, wanneer er een natuurgrasmat aangelegd wordt, tijdelijk buiten het stadion trainen en daarvoor zou Sportcomplex Nieuw Terbregge verbouwd moeten worden. Omdat dat door de coronacrisis even niet mogelijk is, moet de club uit Rotterdam-West pas op de plaats maken.

De club onderzocht ook de mogelijkheid om tijdelijk een andere trainingsaccomodatie te gebruiken zodat de mat in Het Kasteel vervangen kon worden, maar het bestuur denkt dat er dan 'geen topsportomgeving gerealiseerd kan worden'. Sparta hoopt nu dat het trainingscomplex uiterlijk in juni 2022 is verbouwd, waardoor het in het seizoen 2022/2023 op natuurgras kan spelen.

Op dit moment zijn de Rotterdammers samen met Heracles Almelo en FC Emmen de enige drie clubs in de Eredivisie met een kunstmatige ondergrond.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws