Update: AZ bevestigt naderend vertrek van Druijf: Ik gun het hem van harte

Update: AZ bevestigt naderend vertrek van Druijf: "Ik gun het hem van harte"

13-01-2021 19:37 Laatste update: 20:02
Eredivisie 49 Reacties

Ferdy Druijf is dichtbij een vertrek bij AZ, meldt het Noordhollands Dagblad op de dag van de wedstrijd tegen PSV. KV Mechelen wordt in ieder geval tot het einde van het seizoen zijn werkgever.

Of het gaat om een huurdeal of een permanente transfer naar De Kakkers, is nog niet duidelijk. Druijf viel zaterdag vlak voor tijd in tegen PEC Zwolle en beklaagde zich daar openlijk over. "Voor mij is het duidelijk: ik ben geen profvoetballer geworden om zes minuten te maken. Daar doe ik het niet langer voor", liet hij toen weten. "Voor mijn gevoel ben ik in vorm. Ik probeer alles, het maximale, te geven, maar krijg er het minimale voor terug."

Druijf zit woensdag al niet meer in de wedstrijdselectie voor het uitduel met PSV. De Keuken Kampioen Divisie-topscorer van 2018/2019 – Druijf kwam toen uit voor Jong AZ en werd later dat seizoen verhuurd aan NEC – moest dit seizoen Myron Boadu en Albert Gudmundsson voor zich dulden. Dit seizoen kwam hij tot 111 Eredivisie-minuten, verspreid over negen invalbeurten. Hierin kwam hij één keer tot scoren.

Update: Druijf heeft zijn voorlopig laatste wedstrijd voor AZ gespeeld, heeft trainer Pascal Jansen bevestigd tegenover ESPN. "Ik heb vanochtend (woensdag, red.) bericht gekregen dat hij mocht gaan praten", aldus Jansen, die ook nog niet kon bevestigen of Druijf verhuurd of verkocht wordt. "Of ik hem kwijt ben? Daar ga ik wel van uit. En ik gun het hem van harte." ESPN weet inmiddels te melden dat Druijf op huurbasis zal vertrekken bij AZ. Mechelen huurt de spits voor een half jaar en heeft daarna de optie om Druijf definitief over te nemen van AZ.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s