Sparta beëindigt fraaie Ultee-reeks en mag stiekem dromen van Europees voetbal

Sparta beëindigt fraaie Ultee-reeks en mag stiekem dromen van Europees voetbal

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 21:55wo 13-01-2021 om 21:55

Sjors Ultee en Fortuna Sittard weten na woensdagavond weer eens wat verliezen is. De opvolger van trainer Kevin Hofland had Fortuna met een serie van vier zeges in vijf wedstrijden uit de degradatiezone geleid: woensdag nam Sparta echter de punten mee uit Limburg.

Fortuna-back Lazaros Rota opende het bal met een poging van afstand, maar beide ploegen maakten er geen vermakelijke eerste helft van. Sparta kwam nog het dichtst in de buurt van een treffer, maar Mario Engels miste in kansrijke positie en Yanick van Osch pareerde vlak voor rust een inzet van Deroy Duarte. Aan de andere kant werd gevaar gesticht door Tesfaldet Tekie, maar ook hij wist Maduka Okoye niet te verrassen.

Ook in de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig, maar na een klein uur werd de ban alsnog gebroken. Duarte en Engels zetten keurig de aanval op, Sparta-topscorer Lennart Thy rondde af: 0-1. Fortuna schrok wakker en leek vrijwel direct daarna op gelijke hoogte te komen. Lisandro Semedo stuitte echter op Okoye en Dirk Abels schoot zijn doelman te hulp in de doelmond.

Ook Zian Flemming rook nog aan de 1-1, maar Fortuna werd in de absolute slotfase eigenlijk niet meer gevaarlijk. Danzell Gravenberch miste – door toedoen van Rota – nog een uitgelezen kans op een tweede treffer, maar Sparta kon zich dit permitteren. De ploeg van Henk Fraser springt over sc Heerenveen heen naar een achtste plek: Europees voetbal komt voor de Kasteelclub dichterbij dan degradatie. Fortuna blijft dertiende, met zes punten marge ten opzichte van de degradatiestreep.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws