Van den Brom: 'Van dat woord geschrokken, jeetjemina wat heb ik gedaan?'

Van den Brom: 'Van dat woord geschrokken, jeetjemina wat heb ik gedaan?'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 07:56do 14-01-2021 om 07:56

John van den Brom verruilde FC Utrecht begin november 'als een dief in de nacht' voor KRC Genk. Die term zit de 54 jarige trainer niet lekker, vertelt hij aan Voetbal International.

"Het is nooit leuk als er zoiets over je wordt gezegd, geluld of geschreven. Op dat moment was het de beste oplossing voor beide partijen", aldus Van den Brom. "Wat ik vervelend vond was dat ik het de spelers op dat moment niet kon uitleggen. Je bent anderhalf jaar dag in, dag uit met elkaar aan het werk en dan piep je er als het ware tussenuit. Maar de deal was nog niet rond, ik kon niks zeggen. Wie het grotere verhaal kent, begrijpt mijn beweegredenen wel."

Na de 4-1 nederlaag bij Heracles Almelo ging het snel. Van den Brom hoorde maandagochtend van assistent Rick Kruys dat er in Utrecht een hetze tegen hem was gestart, een invloedrijke stroming binnen de club wilde van hem af. "Van dat woord hetze ben ik het meest geschrokken. Dat je bij jezelf denkt: Jeetjemina, wat ik heb gedaan? Twee dagen later werd Genk concreet. Natuurlijk speelt zo'n opmerking dan wel mee in je keuze. Beide partijen hebben dat meegenomen in hun afwegingen."

"Op woensdag belde ik Jordy (technisch directeur Zuidam, red.) over de interesse van Genk", vervolgt Van den Brom. "Normaliter had hij gezegd: Onbespreekbaar, klaar. Precies wat je als trainer wilt horen. Maar hij liet een duidelijke opening. Onze resultaten vielen tegen, maar het spel was goed. We vergaten wedstrijden over de streep te trekken. Uiteindelijk was dit het beste voor beide partijen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws