Breaking news

'Chelsea heeft knoop doorgehakt en stuurt clubicoon Lampard de laan uit'

Bosz onder de indruk: 'Zoiets kom je als trainer maar één of twee keer tegen'

Bosz onder de indruk: 'Zoiets kom je als trainer maar één of twee keer tegen'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 17:20do 14-01-2021 om 17:20

Peter Bosz is erg onder de indruk Florian Wirtz. De zeventienjarige aanvallende middenvelder beleefde vorig seizoen na de herstart van de Bundesliga zijn doorbraak bij Bayer Leverkusen.

"Dat is een uitzonderlijk talent", vertelt Bosz over Wirtz in gesprek met Voetbal International. "Zoiets kom je als trainer maar één of twee keer tegen in je carrière. Matthijs de Ligt was de andere. Wirtz kwam in de winter uit de B1 van 1. FC Köln."

Bosz vervolgt: "Tijdens de coronabreak hebben we hem met het eerste laten meetrainen" zegt de coach. "Nieuwe spelers zet ik dan bij een vier-tegen-vier plus drie altijd in het midden. Dan zie je meteen wat je aan ze hebt. Bij Wirtz zag ik Hendrie Krüzen (assistent-coach, red.) meteen naar mij lachen. Wat is dit joh? Iedere bal was goed. Links, rechts. Buitenkant, binnenkant. Wirtz leverde niets in."

Ondanks de goede indruk die Wirtz achterliet op de training, was het voor Bosz nog geen uitgemaakte zaak dat hij het talent zou opstellen in de eerste wedstrijd na de coronabreak, tegen Werder Bremen. "Dat heb ik eerst nog met de ervaren spelers overlegd. Het is ook hun brood. Die waren duidelijk: 'Zet hem erin. Dan zien we het toch?' Nou, dat hebben we gezien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws