VP's Elftal van de Week: supersub Huntelaar, Vitesse-, Groningen, VVV- én AZ-duo

VP's Elftal van de Week: supersub Huntelaar, Vitesse-, Groningen, VVV- én AZ-duo

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 10:00vr 15-01-2021 om 10:00

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 10:01vr 15-01-2021 om 10:01

Ook na deze midweekse speelronde stelt VoetbalPrimeur een elftal van de week samen. Dit keer staan de grootste blikvangers voorin. Klaas-Jan Huntelaar speelde tijdens FC Twente-Ajax alleen de blessuretijd, maar dat was meer dan genoeg voor een uitverkiezing. Het '-akis-duo' Sinan Bakis (drie treffers)-Giorgios Giakoumakis (vier treffers) flankeert de routinier: een goed stel, hoor, zou Theo Reitsma zeggen!

Joël Drommel (FC Twente)
Hij had genoeg te doen gehad, constateerde Drommel na de nederlaag tegen Ajax. De sluitpost moest drie keer vissen, maar moest ook twaalf schoten tussen de palen zien te verwerken. De nederlaag in extra tijd was een bittere pil voor FC Twente, maar zonder de ingrepen van Drommel was het allang beslist geweest.

Eli Dasa (Vitesse)
De aandacht gaat meestal uit naar Remko Pasveer, Riechedly Bazoer en Oussama Tannane, maar ook Dasa is één van de pijlers onder het succes van Vitesse. De onvermoeibare kilometervreter uit Israël denderde ook tegen FC Utrecht over de rechterflank en mocht zijn vierde assists van het seizoen noteren.

Danilho Doekhi (Vitesse)
De tweede unsung hero van Vitesse die bezig is aan een topseizoen. Dinsdag mocht Doekhi ook eens in de schijnwerpers staan. Dankzij zijn eerste treffer in het betaald voetbal won Vitesse van FC Utrecht en staan de Arnhemmers nog steeds gedeeld tweede.

Ko Itakura (FC Groningen)
Over uitblinkende én scorende verdedigers gesproken: Itakura was ook tegen Willem II één van de betere Groningers, zoals hij dat al wekenlang is. Zijn allereerste Eredivisie-treffer was dan ook de kroon op het werk. Broodheer Manchester City heeft ongetwijfeld goedkeurend toegekeken.

Danny Post (VVV-Venlo)
Giakoumakis – hem komen we ook nog tegen – was uiteraard de ster van de avond na ADO-VVV, maar ook Post kon terugkijken op een meer dan geslaagde wedstrijd. De aanvoerder deed wat hij al jarenlang doet voor VVV: buffelen op het middenveld en vooropgaan in de strijd. Post bereidde bovendien één van de treffers van zijn Griekse teamgenoot voor, na sterk doorzetten op rechts én een bekeken voorzet.

Calvin Stengs (AZ)
AZ was nog niet het AZ van vorig seizoen, Stengs was nog niet de Stengs van vorig seizoen. Maar woensdag stonden de Alkmaarders er weer in de topper tegen PSV, met Stengs als één van de drijvende krachten. De linkspoot strooide als vanouds met slimme passjes en kwam in de blessuretijd zelf op het scorebord.

Teun Koopmeiners (AZ)
Het wordt met de week onwaarschijnlijker dat we Koopmeiners volgend seizoen nog terugzien in Studio Sport. De AZ-controleur is aan het seizoen van zijn leven bezig en maakte tegen PSV alweer zijn tiende (!) en elfde (!) goal van het seizoen. Koopmeiners kan beter nog geen vakantie boeken, met het EK van komende zomer op komst.

Mo El Hankouri (FC Groningen)
Viel na twintig minuten in voor Patrick Joosten en speelde uiteindelijk de hoofdrol in een sensationeel voetbalgevecht tegen Willem II. El Hankouri zette FC Groningen op voorsprong, zag Willem II die achterstand ombuigen en maakte in de extra tijd uiteindelijk de winnende 2-3. Hij had al sinds februari 2019 niet meer gescoord in de Eredivisie, maar El Hankouri was in Tilburg zijn gewicht in goud waard voor FC Groningen.

Sinan Bakis (Heracles Almelo)
We kunnen er niet omheen: het 'ketchupflescliché' dat meestal opgaat voor spitsen. Het kan even duren voordat de doelpunten komen, maar als ze eenmaal komen, komen ze met zijn allen tegelijk. En dus tilde Bakis zijn doelpuntenproductie tegen FC Emmen in één klap van nul naar drie. Is de opvolger van Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers na een paar moeizame debuutmaanden eindelijk los?

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
Hij kwam pas in minuut 89 binnen de lijnen en speelde formeel gezien te kort voor een beoordeling... Maar we kunnen uiteraard niet om Huntelaar heen, na zijn dubbelslag in de Grolsch Veste. Waren het meteen zijn allerlaatste doelpunten in de Eredivisie of kan hij de lokroep van Schalke 04 weerstaan? Ajax kan hem in elk geval nog prima gebruiken!

Giorgios Giakoumakis (VVV-Venlo)
We sluiten af met dé man van deze midweekse speelronde en dé sensatie van dit seizoen. "We zullen scherp moeten zijn, maar we moeten niet wakker gaan liggen voor de spits van VVV", liet ADO Den Haag-captain Daryl Janmaat voorafgaand aan het duel met VVV weten. En dat heeft de 34-voudig Oranje-international geweten ook... Giakoumakis had zondag tegen WIllem II al twee keer gescoord en staat na ADO-uit op zestien treffers. Speelt de Eredivisie-topscorer over twee weken nog steeds in De Koel?

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de grote uitblinker van speelronde 16?

Joël Drommel
4%
Eli Dasa
2%
Danilho Doekhi
8%
Ko Itakura
13%
Danny Post
0%
Calvin Stengs
1%
Teun Koopmeiners
18%
Mo El Hankouri
4%
Sinan Bakis
3%
Klaas-Jan Huntelaar
24%
Giorgios Giakoumakis
23%
(1259 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws