Ajax legt 22,5 miljoen euro neer voor Haller: 'Bizar naar Nederlandse begrippen'

Ajax legt 22,5 miljoen euro neer voor Haller: 'Bizar naar Nederlandse begrippen'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 08:06vr 15-01-2021 om 08:06

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 08:10vr 15-01-2021 om 08:10

Bas Dost maakte in de winterse transferperiode de overstap van Eintracht Frankfurt naar Club Brugge. In Nederland haalden Ajax (Sébastien Haller) en Feyenoord (Lucas Pratto) een nieuwe spits, maar Dost leek niet in beeld.

"Je leest en je hoort van alles, maar ik ben niet benaderd door een Nederlandse club en ik wilde ook niet naar Nederland", is Dost duidelijk in een interview met Het Nieuwsblad. "Toen ik jong was, was ik fan van Ajax en wilde ik voor één van de drie topclubs spelen. Maar ik koos net voor Club omdat het mooi is naar een andere competitie en een andere cultuur te gaan."

Ajax haalde uiteindelijk Haller naar Amsterdam voor 22,5 miljoen euro. Het zorgde voor gefronsde wenkbrouwen bij Dost. "Dat is bizar naar Nederlandse begrippen." Brugge betaalde vier miljoen voor Dost, die bij de club onder meer landgenoot Noa Lang tegenkomt. De bijnaam van Club Brugge in België is 'boeren', volgens Lang hetzelfde als de mensen uit Nederland. Dost kan er wel om lachen, aangezien hij zelf ook uit het oosten van Nederland komt.

"Mij spreekt het wel aan, gewoon normaal doen en je stinkende best doen. Dat gevoel krijg ik hier. In het westen van Nederland heerst een andere mentaliteit. Dat heeft ook zijn charmes, hoor. Maar ik had geen zin om terug te keren naar Nederland. En nogmaals, het speelde niet", sluit Dost af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws