'Van der Vaart, Sneijder en Robben goed, maar ik keek altijd graag naar Huntelaar'

'Van der Vaart, Sneijder en Robben goed, maar ik keek altijd graag naar Huntelaar'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 08:25vr 15-01-2021 om 08:25

Magnus Carlsen, de beste schaker ter wereld, arriveert vrijdag in Wijk aan Zee voor het Tata Steel-schaaktoernooi. De Noor is een groot supporter van Real Madrid en Ajax en spreekt vol bewondering over Klaas-Jan Huntelaar.

"Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder deden het goed, maar ik kijk ook altijd graag naar Huntelaar", vertelt Carlsen in gesprek met De Telegraaf. "Niet dat hij zijn allerbeste tijd heeft gehad bij Real Madrid, maar ik vind hem wel een heel interessante speler. Hij oogt onvermoeibaar en speelt nu nog steeds een belangrijke rol bij Ajax."

Een onbetwiste basisspeler is Huntelaar niet in Amsterdam, maar Carlsen ziet een andere rol weggelegd voor de routinier. "De laatste jaren hebben ze in Amsterdam jammer genoeg hun beste spelers verkocht en daar zijn nieuwe talenten voor in de plaats gekomen. Huntelaar kan jonge spelers als Antony en Traoré als geen ander begeleiden. Volgens mij is hij een heel goede mentor."

Carlsen weet nog goed dat hij stond te juichen toen Ajax in de succesvolle Champions League-campagne won van Real Madrid. "Ik weet nog dat ik blij was met het resultaat in Amsterdam, maar het was al wel duidelijk dat Ajax toen het betere team was. Nadat ze Madrid hadden verslagen, gunde ik ze ook die fantastische beker. Mijn hart brak toen ze in de halve finale werden uitgeschakeld door Tottenham. Zo zuur."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws