'Potverdorie, ja... Mij niet verteld dat Twente al zo ver was met een trainer'

'Potverdorie, ja... Mij niet verteld dat Twente al zo ver was met een trainer'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 09:21vr 15-01-2021 om 09:21

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 09:59vr 15-01-2021 om 09:59

Jan Streuer geeft toe: op het moment dat hij als technisch directeur instapte bij FC Twente, had hij er een hard hoofd in. Hij denkt terug aan de commotie rondom de aanstelling van trainer Alexander Zorniger, die al een presentatie had gegeven op de club maar werd afgeserveerd door Streuer.

"Potverdorie, ja... Ik zal je eerlijk zeggen: Paul van der Kraan had mij niet verteld dat FC Twente al zover was met een trainer, anders was ik zeker met hem in gesprek gegaan", vertelt Streuer in gesprek met Voetbal International. "Maar verder heb ik nergens spijt van. Wij moesten echt een ervaren trainer hebben, die goed kan omgaan met spelers en die goed kan communiceren. Nou, dan ligt de voorkeur bij een Nederlandse trainer."

De selectie van Twente bestond aan het begin van het seizoen uit vier keepers en acht veldspelers, waarvan vier rechter middenvelders. Streuer begon meteen na zijn binnenkomst aan een zoektocht. "Je moet soms ook een beetje geluk hebben. De Twente-supporters riepen ook om de terugkeer van Douglas, nu op de bank bij Würzburg. En om Bryan Ruiz, die op 34-jarige leeftijd weg moest bij Santos. Ola John werd óók genoemd. Ik begrijp die supporters, want ze hebben gouden tijden met die jongens meegemaakt. Maar: de wens wordt vooral gevoed door nostalgie."

Eén ding staat voor Streuer wel vast: Twente gaat niet in de weg liggen wanneer er na dit seizoen een goed bod binnenkomt voor sluitpost Joël Drommel. "Joël wilde afgelopen zomer eigenlijk al weg. Hij heeft het naar zijn zin, maar is sportief toe aan een volgende stap. Joël is zeer stabiel, maakt nog maar weinig fouten. In Nederland, met Jasper Cillessen als nummer één, kan Drommel gewoon eerste keeper worden van het Nederlands elftal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws