Update: Barcelona stelt presidentsverkiezingen uit en zet Koeman in wachtkamer

Update: Barcelona stelt presidentsverkiezingen uit en zet Koeman in wachtkamer

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 12:53vr 15-01-2021 om 12:53

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 14:39vr 15-01-2021 om 14:39

De presidentsverkiezingen bij Barcelona kunnen waarschijnlijk niet doorgaan op 24 januari. Dat heeft de gemeente in samenspraak met de club besloten. De Catalaanse hoofdstad zit nog steeds in lockdown.

De presidentsverkiezingen bij Barça staat al een tijdje gepland op 24 januari, maar volgens het Catalaanse radiostation RAC1 heeft de gemeende overlegd met de club of de verkiezingen wel doorgang kunnen vinden. Er zou persoonlijk gestemd moeten worden en in deze tijden is dat niet wenselijk. RAC1 schrijft dat besloten is om de verkiezingen uit te stellen.

Een nieuwe datum is nog niet bekend, maar de gemeente vindt dat ook deze verkiezingen geen reden zijn voor mensen om de lockdown in Barcelona te negeren. Om in de toekomst veiliger te kunnen stemmen heeft de club gevraagd om het stemmen per post mogelijk te maken, maar dat kan op 24 januari nog niet gebeuren.

Vooral voor Ronald Koeman zijn de verkiezingen belangrijk, omdat diverse kandidaten een eigen trainer hebben die ze willen aanstellen als ze verkozen worden. De Nederlandse oefenmeester zal dus nog even moeten wachten op duidelijkheid.

Update: FC Barcelona heeft via de eigen kanalen bekend gemaakt dat de presidentsverkiezingen voorlopig uitgesteld zijn. Omdat mensen buiten de gemeente Barcelona vanwege de coronapandemie niet naar de stad af mogen reizen om te stemmen, kan er geen eerlijk verloop van de verkiezingen worden gegarandeerd. Op een later tijdstip zal er gestemd worden en mogen socios van buiten de gemeente waarschijnlijk per post stemmen. Dat was nu nog niet mogelijk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws