Blind gaat niets veranderen tegen Feyenoord: 'Het gaat vaker goed dan fout'

Blind gaat niets veranderen tegen Feyenoord: 'Het gaat vaker goed dan fout'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 13:35vr 15-01-2021 om 13:35

Daley Blind legt de nodige risico in zijn spel en zal dat zondag tegen Feyenoord ook doen. De verdediger van Ajax maakte tegen FC Twente (1-3) een aantal foutjes, maar dat weerhoudt hem er niet van om te blijven spelen zoals hij dat doet.

Blind voelde zelf ook dat zijn ballen zo nu en dan onderschept werden. "Ik begon met een aantal van die risicoballetjes, maar daar ben ik wel altijd naar op zoek", zegt de Ajacied na afloop tegen Voetbal International. "Daar kan ik wel belangrijk mee zijn en ik probeer het elke wedstrijd. Het gaat vaker goed dan fout, maar je moet wel de risico-afweging blijven maken. Maar als ik die ballen niet meer speel zou ik zelf ook niet blij zijn."

Tijdens wedstrijden waarin veel op het spel staat, zoals aanstaande zondag tegen Feyenoord, verandert de linksbenige stopper niets aan zijn wijze van inspelen. "Ook dan zoeken we het aanvallende spel en kan ik daar een grote rol in spelen met de opbouw", stelt Blind. "Dan moet ik het ook opzoeken. Iedereen maakt fouten en dat doe ik ook wel eens met een risicobal. Ik blijf het gewoon zoeken en zolang het vaker goed gaat dan fout, blijf ik dat doen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Maakt Blind te veel fouten?

Ja
46%
Nee
54%
(753 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws