Rooney beëindigt loopbaan en wordt trainer: 'In de voetsporen van Cocu, een eer'

Rooney beëindigt loopbaan en wordt trainer: 'In de voetsporen van Cocu, een eer'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 14:51vr 15-01-2021 om 14:51

Wayne Rooney is definitief aangesteld als nieuwe trainer van Derby County. De 35-jarige Engelsman stopt met voetballen om zich volledig op zijn job als trainer te kunnen concentreren en is nu dus officieel de opvolger van Phillip Cocu.

De Nederlander werd in november vorig jaar ontslagen bij Derby vanwege de matige resultaten. Rooney nam het vervolgens over als interim-trainer en onder zijn leiding werd er vier keer gewonnen en drie keer gelijk gespeeld in negen wedstrijden. Het clubbestuur van The Rams heeft nu besloten om de gewezen aanvaller een vaste aanstelling te geven. Hij ligt vast tot medio 2023.

Dat betekent dat de actieve loopbaan van Rooney er officieel op zit. De aanvaller speelde ruim 700 officiële wedstrijden, maakte daarin meer dan 300 doelpunten en is all-time topscorer van zowel het Engelse nationale team als Manchester United. Sinds hij in januari 2020 in Derby arriveerde speelde hij 35 wedstrijden.

Op de website van Derby laat Rooney weten trots te zijn op de kans die de club hem geeft. "In de voetsporen treden van mensen als Frank Lampard en Phillip Cocu is een enorme eer en ik kan iedereen rondom de club beloven dat ik er alles aan ga doen om het potentieel van deze club te verwezenlijken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws