AZ-aanvaller mag onder geen voorwaarde vertrekken: 'Hij weet ervan'

AZ-aanvaller mag onder geen voorwaarde vertrekken: 'Hij weet ervan'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 16:54vr 15-01-2021 om 16:54

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 17:05vr 15-01-2021 om 17:05

Albert Gudmundsson mag niet vertrekken bij AZ, zo stelt trainer Pascal Jansen. Een kleine maand geleden werd de IJslander tijdelijk uit de selectie van de Alkmaarders gezet. Gudmundsson maakte in het duel met PSV woensdag weer voor het eerst zijn opwachting.

"Ja, Appie (Gudmundsson, red) moet blijven", vertelt Jansen in aanloop naar het duel met ADO, geciteerd door De Telegraaf. "Maar dat was eigenlijk al het verhaal." Ferdy Druijf leek ook te moeten blijven in Alkmaar, maar vertrok donderdag naar KV Mechelen. "Daar ging ik wel van uit. Maar het is anders gegaan. Appie weet er in ieder geval van dat hij niet weg mag."

Toen Gudmundsson te horen kreeg dat hij in het uitduel met FC Twente op de bank moest beginnen, zou hij zich onprofessioneel hebben gedragen. "We werken in een teamsport waarin keuzes worden gemaakt", reageert Jansen daarop. "Dat hebben spelers te accepteren en te respecteren."

Door het vertrek van Druijf en de blessure van Dani de Wit, die uitgeschakeld is met een enkelblessure, is de spoeling voor de spitspositie een stuk dunner geworden bij AZ. Toch maakt Jansen zich geen zorgen. "Gudmundson heeft aangetoond dat hij ook in de punt van de aanval goed tot zijn recht kan komen. Dat is een van de opties die we hebben. We komen er wel uit als er onverhoopt iets zou gebeuren met Myron (Boadu, red.)."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws