Mini-crisis voor Bosz: Leverkusen kan al vier wedstrijden op rij niet meer winnen

Mini-crisis voor Bosz: Leverkusen kan al vier wedstrijden op rij niet meer winnen

15-01-2021 22:23 Laatste update: 22:32
33

Bayer Leverkusen heeft voor de vierde keer op rij niet weten te winnen in de Bundesliga. Union Berlin, de nummer vijf van de ranglijst, slaagde er thuis in om de formatie van trainer Peter Bosz met 1-0 te verslaan.

Leverkusen, waar Daley Sinkgraven een basisplaats had en nieuwe aanwinst Timothy Fosu-Mensah nog niet speelgerechtigd was, had het betere van het spel in de Duitse hoofdstad. Tot doelpunten kwam het echter niet en vlak na de rust had Die Werkself zelfs geluk toen Cedric Teuchert, spits van Union, de paal raakte.

Daarna zetten de mannen van Bosz wel wat aan en leek het er op dat de winnende goal nog wel zou gaan vallen. Patrik Schick had die een aantal keer op zijn schoen, maar het bevrijdende doelpunt viel niet meer voor de nummer drie van de ranglijst. Tot overmaat van ramp sloeg Union wel toe: Teuchert trof twee minuten voor tijd wel doel en dompelde Leverkusen in rouw.

Daardoor kunnen ploegen als Bayern München, RB Leipzig en Borussia Dortmund goede zaken doen. Als BVB wint neemt het de derde plaats van Leverkusen over en koploper Bayern kan de marge vergroten naar zeven punten. Leipzig, dat tweede staat, staat bij winst vijf punten voor op Bosz en de zijnen.