Lazio haalt uit in Derby della Capitale en vernedert titelkandidaat Roma

15-01-2021 22:40
11

De titelaspiraties van AS Roma hebben vrijdagavond een flinke deuk opgelopen. Uitgerekend stadgenoot SS Lazio, dat dit seizoen niet meedoet om de prijzen, deelde in de eeuwige derby een gevoelige dreun uit: 3-0.

Waar de derby tussen de twee Romeinse ploegen normaal gesproken in een kolkend Olimpico wordt gespeeld, was het decor nu bijzonder troosteloos en stil. Dat beviel Lazio een stuk beter dan Roma, want na veertien minuten mochten ze al een voorsprong vieren. Wie anders dan Ciro Immobile zette zijn handtekening bij de 1-0: hij profiteerde van geblunder in de defensie van Roma.

Nog geen tien minuten later verdubbelden de blauwen de marge. Luis Alberto, de Spaanse stilist van Lazio, maakte er 2-0 van en hij was ook degene die het duel na rust in het slot gooide. Hij plaatste de bal in minuut 67 vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek en daarmee was het slappe verzet van Roma definitief gebroken.

De nederlaag van de Giallorossi in de stadsderby komt op een bijzonder slecht moment. Met een zege hadden ze koploper Milan tot op drie punten kunnen naderen, maar nu krijgen ploegen als Atalanta, Napoli en Juventus de kans om over Roma heen te wippen op de ranglijst. Lazio is de nieuwe nummer zeven.