Schuurs: Ik ben naar de trainer toegegaan en heb uitleg gevraagd

Schuurs: "Ik ben naar de trainer toegegaan en heb uitleg gevraagd"

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 08:15za 16-01-2021 om 08:15

Perr Schuurs zit niet bij de pakken neer na zijn reserverol bij Ajax in het Eredivisie-duel met FC Twente. De 21-jarige verdediger, die deze week zijn contract verlengde, blijft positief.

"De dag voor de wedstrijd kreeg ik het te horen, maar ik had het op de training al een beetje in de gaten", zegt Schuurs tegen de NOS. "Ik ben naar de trainer toegegaan en heb uitleg gevraagd. Hij had een andere keuze gemaakt. Voor mij is het nu de taak om te laten zien dat ik mentaal ook sterk ben, om uiteindelijk terug te komen."

Ten Hag verklaarde voor de wedstrijd dat Jurriën Timber om zijn wendbaarheid de voorkeur kreeg. Maar ook de mindere vorm van Schuurs speelde een rol. "Ik heb dat ook gezien. Het is een keuze van de trainer. Ik moet mijn hoofd niet laten hangen, hard trainen en laten zien dat ik wil en moet spelen. Natuurlijk is het moeilijk, je hoopt dat je gewoon speelt, maar tot nu toe speelde ik alles. De trainer legde dat ook uit: je hebt veel gespeeld, ik wil een fitte speler neerzetten. Ik wil nu niet in de teleurstelling blijven hangen, positief blijven. Ik hoop dat ik zondag weer kan spelen."

De Limburger voelt zich op zijn plek in Amsterdam. "In het begin lachten ze me nog weleens uit om mijn accent. De helft verstond me niet en ik zei woorden die niemand hier kent, zoals wablief. Niemand wist waar ik het over had, maar ik heb daar van geleerd. Nu verstaat iedereen mij tenminste."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie moet tegen Feyenoord spelen: Schuurs of Timber?

Schuurs
48%
Timber
52%
(2573 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws