'Dat kregen we eerder toen we met 13-0 van Ajax verloren, nu op een andere manier'

'Dat kregen we eerder toen we met 13-0 van Ajax verloren, nu op een andere manier'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 10:19za 16-01-2021 om 10:19

Stan Valckx, technisch manager van VVV-Venlo, blikt terug op de transfer van Georgios Giakoumakis naar zijn club. Afgelopen zomer nam VVV de goalgetter over van AEK Athene.

Twee spelersmakelaars wezen Valckx afgelopen zomer op Giakoumakis, die bij AEK Athene niet door wist te breken en door de verschillende Griekse media al was afgeschreven. Valckx bekijkt bij VVV als eerste beelden van spelers. Lijkt het hem wat, dan worden ook de hoofdtrainer en andere stafleden erbij betrokken.

"We hadden in de zomer een paar kandidaten. In de laatste fase ben ik naar Polen gegaan om een wedstrijd van hem te bekijken", zegt Valckx tegen het ANP. Giakoumakis werd vorig seizoen door AEK verhuurd aan het Poolse Górnik Zabrze. "Ik had een kaart aangevraagd voor de wedstrijd, maar kreeg die vanwege de weinige beschikbare plaatsen vanwege het coronavirus uiteindelijk niet. Ik heb de wedstrijd uiteindelijk in een café bekeken. Giakoumakis kreeg in die wedstrijd een knal op zijn kop. Op de televisie zag ik het bloed eruit spatten en ik dacht: onze afspraak zal morgen wel niet doorgaan."

Giakoumakis verscheen toch bij het hotel van Valckx, met wat hechtingen. "Hij liet zich niet kennen", blikt de technisch manager van VVV terug. "Hij had zich echt goed voorbereid. Georgios noemde namen van spelers van VVV en wist wie er weg zouden gaan en zouden komen. Dat sprak in zijn voordeel. Dat een speler zo goed voorbereid aan een gesprek begint, had ik nog niet vaak meegemaakt."

Giakoumakis ligt in Venlo nog tot de zomer van 2022 vast, met een optie voor nog een jaar. De kans lijkt echter klein dat Giakoumakis nog lang speler is van VVV, door zijn goede prestaties voor de club. "Als het bod goed is voor iedereen, gaan we zaken doen. We willen voorkomen dat het koehandel wordt. Georgios gaat gelukkig goed met de situatie om. In zijn bovenkamer zit het gelukkig wel goed", stelt Valckx, die kan genieten van de aandacht die de club krijgt. "Die kregen we eerder toen we met 13-0 van Ajax verloren en nu op een iets andere manier."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws