Ronaldo-opponent naar Utrecht: 'Onverwacht dat iemand uit Serie A terugkomt'

Ronaldo-opponent naar Utrecht: 'Onverwacht dat iemand uit Serie A terugkomt'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 13:33za 16-01-2021 om 13:33

In juli van dit jaar won Hidde ter Avest met Udinese nog van Juventus en Cristiano Ronaldo, maar komend weekend debuteert hij waarschijnlijk voor FC Utrecht in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo en wordt Delano Burgzorg zijn directe tegenstander. De rechtsback is blij met die transfer.

Toch wilde Ter Avest terug naar Nederland. Udinese haalde een nieuwe rechtsback en toen wist de Wierdenaar wel hoe laat het was. "En misschien had het ook te maken met corona", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Mijn vriendin en ik hebben vijf maanden thuis gezeten. Uiteindelijk wilden we naar huis en hebben we dus daarvoor gekozen."

Ter Avest moest kiezen tussen FC Twente en FC Utrecht en benaderde beide clubs. "Ik speelde een stuk minder en dan ga je verder kijken. Het was, denk ik, ook in Nederland onverwacht dat een jongen uit de Serie A terugkomt, dus dan ga je navraag doen bij clubs die logisch en goed voor je zijn. FC Twente en FC Utrecht waren dat. Ik heb ze naast elkaar gelegd en voor FC Utrecht gekozen."

Met zijn ervaring in de Serie A hoopt de rechtsback van waarde te kunnen zijn voor de Domstedelingen, die tot dusver niet naar behoren presteren. "De club heeft heel veel ambitie en een topselectie, wat er nu nog niet helemaal uitkomt. Dat beeld moeten we gaan omdraaien. Wat we nog kunnen halen dit seizoen? Europa. Duidelijk toch?"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws