FC Utrecht heeft nieuws: Ter Avest keert definitief terug in de Eredivisie

FC Utrecht heeft nieuws: Ter Avest keert definitief terug in de Eredivisie

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 15:06wo 13-01-2021 om 15:06

FC Utrecht heeft de selectie versterkt met Hidde ter Avest. De Domstedelingen melden op de eigen kanalen dat de rechtsback per direct overkomt van Udinese en een contract tot medio 2024 heeft ondertekend in de Galgenwaard.

Rond de uitwedstrijd bij Vitesse (1-0 nederlaag) liet trainer René Hake, die bij FC Twente nog met Ter Avest werkte, al doorschemeren dat zijn club naar alle waarschijnlijkheid snel rond zou zijn met de rechtervleugelverdediger. Dat is nu dus gebeurd: Ter Avest gaat met rugnummer vijf spelen en ligt de komende drieënhalf jaar vast in Utrecht. Het is onduidelijk of de Domstedelingen een transfersom voor hem hebben betaald.

Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, wijst op de ervaring die de 23-jarige Ter Avest kan overleggen. "Hidde is een speler met een goede wedstrijdmentaliteit, veel loopvermogen en een drive naar voren", legt hij uit op de clubsite. "Ondanks zijn 23-jarige leeftijd heeft hij veel ervaring in de Eredivisie. Op jonge leeftijd was hij al aanvoerder van FC Twente, dat zegt iets over zijn karakter. In de Serie A is hij een completere speler geworden. Met zijn speelstijl past Hidde bij de club."

Utrecht laat weten dat de rechtsback speelgerechtigd is voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van aanstaande zaterdag. Ter Avest zal de concurrentiestrijd aangaan met Mark van der Maarel en Giovanni Troupée.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een goede aankoop van FC Utrecht?

(439 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws