FC Den Bosch past beleid na vier dagen aan: trainer wordt per direct ontslagen

FC Den Bosch past beleid na vier dagen aan: trainer wordt per direct ontslagen

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 15:01za 16-01-2021 om 15:01

FC Den Bosch heeft de samenwerking met hoofdtrainer Erik van der Ven per direct beëindigd. Club en oefenmeester zouden eigenlijk na dit seizoen uit elkaar gaan, maar de ruime nederlaag tegen Helmond Sport heeft dat proces versneld.

Vrijdagavond won Helmond met maar liefst 4-0 van Den Bosch en daardoor staan de Blue-White Dragons op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Dat heeft de club ertoe aangezet om Van der Ven eerder dan gepland uit zijn functie te ontheffen. Afgelopen dinsdag werd nog bekend gemaakt dat de wegen van club en trainer pas na dit seizoen zouden scheiden.

Op de website van de Bosschenaren legt manager voetbalzaken Jan Gösgens uit waarom er zo snel na die beslissing alweer voor een andere weg gekozen is. "De wedstrijd van gisterenavond gaf aanleiding om met elkaar na te praten. In het gesprek zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het beter is om de samenwerking nu al te beëindigen."

De komende periode zal FC Den Bosch nadenken of er een interim-trainer wordt aangesteld of dat er op vaste basis een nieuwe oefenmeester wordt gehaald.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws