Bayern speelt niet, maar beleeft gouden zaterdag: Weghorst slaat wederom toe

Bayern speelt niet, maar beleeft gouden zaterdag: Weghorst slaat wederom toe

16-01-2021 17:22 Laatste update: 17:28
7

Bayern München kan zondag een grote stap zetten richting zijn negende (!) Bundesliga-titel op rij. Alle concurrenten van Der Rekordmeister hebben dit weekend punten laten liggen: Bayer Leverkusen deed dat vrijdag al, RB Leipzig en Borussia Dortmund knoeiden zaterdag.

VfL Wolfsburg-RB Leipzig 2-2
Nummer twee Leipzig beet zich stuk op nummer zes Wolfsburg, mede door een fraaie kopgoal van Wout Weghorst. De spits uit Borne maakte met zijn elfde van het seizoen de vroege 0-1 van Nordi Mukiele ongedaan, later in de eerste helft werd het zelfs 2-1 via een getoucheerd schot van Renato Steffen. Willi Orbán schoot na een misverstand in de Wolfsburg-defensie nog de 2-2 binnen, maar verder kwam de ploeg van Julian Nagelsmann niet. Koploper Bayern kan zondag uitlopen naar vier punten als het thuis van SC Freiburg wint.

Borussia Dortmund-FSV Mainz 05 1-1
Dortmund zal waarschijnlijk geen rol meer spelen in de titelrace: BVB verslikte zich thuis in hekkensluiter Mainz. Na een klein uur werd het duel opengebroken door een schitterende afstandsknal van Levin Öztunali. Dortmund ging in de slotfase furieus op zoek naar de overwinning, maar slaagde slechts ten dele in zijn missie. Thomas Meunier schoot eerst – na belabberd uitverdedigen van Pierre Mwene – de 1-1 binnen en versierde direct daarna een penalty. Marco Reus miste echter vanaf de stip en liet na om Dortmund alsnog naar een overwinning te schieten.

Overige uitslagen
Werder Bremen-FC Augsburg 2-0
.1 FC Köln-Hertha BSC 0-0
Hoffenheim-Arminia Bielefeld 0-0