Fortuna krijgt wat het verdient na stormloop tegen PEC: in top van rechterrijtje

Fortuna krijgt wat het verdient na stormloop tegen PEC: in top van rechterrijtje

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 21:51za 16-01-2021 om 21:51

Laatste update: zaterdag 16 januari 2021 om 21:58za 16-01-2021 om 21:58

Fortuna Sittard moest midweeks tegen Sparta zijn eerste nederlaag onder Sjors Ultee slikken, maar heeft zaterdag de draad weer opgepakt. De Limburgers boekten op bezoek bij PEC Zwolle een krappe, maar meer dan verdiende uitoverwinning: uitgerekend de deze zomer uit Zwolle overgekomen Zian Flemming maakte het verschil.

PEC haalde met een 0-0 stand de rust en dat mocht een klein wonder genoemd worden. Doelman Michael Zetterer moest al vroeg aan de bak na een vrije trap van Flemming en zag even later Lisandro Semedo en Mickaël Tirpan voor zich opduiken. Deze vroege speldenprikjes waren de opmaat voor een bijzonder eenzijdige eerste helft. Zetterer bleef echter keurig overeind en werd éénmaal geholpen door de lat, die door Emil Hansson werd getroffen.

Fortuna ging in de tweede helft door met zijn stormloop en kreeg via Ben Rienstra de eerste kans. Nadat Eliano Reijnders aan de overzijde had verzuimd om PEC aan een voorsprong te helpen, kregen de gasten alsnog wat ze verdienden. Flemming kon het halve veld oversteken, kapte naar zijn linker en krulde de bal geraffineerd in de verre hoek: 0-1.

PEC-trainer John Stegeman reageerde met een driedubbele wissel en bracht onder meer de aanvallers Virgil Misidjan en Immanuel Pherai binnen de lijnen. Heel veel effect had het niet: Fortuna was uitgeraasd, maar PEC kwam ook niet verder dan een afstandsschot van Thomas Lam, dat werd gepareerd door Yanick van Osch. Mats Seuntjens maakte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd aan alle onzekerheid een einde: 0-2 na een individuele actie.

Fortuna stond bij aanvang één punt achter op PEC, maar maakt nu dus een flinke sprong op de ranglijst. Ultee en de zijnen stijgen van plek dertien naar plek elf.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws