Boze Schmidt vreest voor lange absentie Gakpo: Ziet er niet echt goed uit

Boze Schmidt vreest voor lange absentie Gakpo: "Ziet er niet echt goed uit"

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 22:34za 16-01-2021 om 22:34

PSV lijkt voorlopig geen beroep te kunnen doen op Cody Gakpo. De 21-jarige aanvaller viel tijdens de topper tegen Ajax geblesseerd uit, kon midweeks niet meedoen tegen AZ en maakte zaterdag tegen Sparta zijn rentree, maar viel wéér weg.

Trainer Roger Schmidt vreest voor een lange absentie, liet hij na afloop weten aan ESPN. "Hoe hij is? Bad...", aldus de 53-jarige trainer. "We moeten het morgen (zondag, red.) nog laten onderzoeken in het ziekenhuis, maar het ziet er niet echt goed uit."

De blessure van Gakpo heeft niets te maken met de kwetsuur die hij in Amsterdam had gelopen, benadrukte Schmidt. De PSV-trainer was dan ook onverminderd kritisch op de rol van scheidsrechter Bas Nijhuis op het besneeuwde veld van Het Kasteel. "Het was een overtreding (die niet werd bestraft door Nijhuis, red.). Daarom was ik ook een beetje boos op de scheidsrechter. Ik denk dat het juist in deze omstandigheden belangrijk is dat hij de spelers beschermt. Ik zag vier, vijf overtredingen waar hij niet voor floot."

Schmidt vond ook dat de spelers zelf verantwoordelijk zijn voor elkaars welzijn. "Maar als zij het idee krijgen dat ze alles mogen doen van de scheidsrechter... Ik zag een paar heel harde overtredingen", aldus de PSV-trainer. "Cody werd op zijn enkel geraakt en er werd niet eens gefloten. Uiteindelijk raakte hij geblesseerd en zat zijn wedstrijd erop. Het is te hopen dat we hem niet te lang moeten missen."

PSV speelt deze maand nog vier wedstrijden. Dinsdag wacht het bekerduel met FC Volendam, daarna wachten de competitiewedstrijden tegen RKC Waalwijk en FC Emmen en uiteindelijk wordt Super January op 31 januari afgesloten met een bezoek aan Feyenoord.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws