Nijhuis over ruzie met Schmidt: 'De vierde official zei: geef geel, ik ben 't zat'

Nijhuis over ruzie met Schmidt: 'De vierde official zei: geef geel, ik ben 't zat'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 23:42za 16-01-2021 om 23:42

Bas Nijhuis heeft ook tegenover Veronica Inside gereageerd op zijn aanvaringen met Roger Schmidt. De PSV-trainer kreeg een gele kaart van Nijhuis en richtte na afloop zijn pijlen op de leidsman.

Eerder in het seizoen clashten de twee al, nadat Nijhuis tijdens Vitesse-PSV eerst een strafschop gaf en deze vervolgens introk. Zaterdag liet Schmidt tijdens de persconferentie weten dat hij de Tukker 'nooit in zijn leven meer hoefde te spreken'. "Als hij dat niet wil... Scheelt mij veel discussies", reageerde deze laconiek. "Het zijn misschien emoties na de wedstrijd, daar kan ik niets mee."

De twee hadden eerder op het veld een discussie gehad: Schmidt had commentaar op de arbitrage en kreeg geel van Nijhuis, die de PSV-trainer direct een laatste waarschuwing mee gaf. "Hij had commentaar, kennelijk op mij, en dat doet hij via de vierde official. Die gaf mij op een gegeven moment aan: die trainer gaat elke keer tekeer", blikte de arbiter terug op het incident. "Op een gegeven moment kreeg ik het bericht: kom maar naar de zijlijn, ik wil dat je geel geeft, ik ben het zat. Zo simpel is het, simpeler kan ik het niet maken..."

Nijhuis bleef ook na afloop achter zijn beslissing staan. "Ik kan het me niet voorstellen. Dat je zó tekeergaat en dat je dan nog nooit hebt meegemaakt dat een scheidsrechter je geel geeft. Maar goed, dat is mijn mening."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws