Sporkslede uit eten met Coutinho: 'Spraken over Babel en Neres, die kennen we'

Sporkslede uit eten met Coutinho: 'Spraken over Babel en Neres, die kennen we'

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 10:12zo 17-01-2021 om 10:12

Laatste update: zondag 17 januari 2021 om 11:32zo 17-01-2021 om 11:32

Fabian Sporkslede werd in het verleden als een groot talent gezien in de jeugdopleiding van Ajax, werd geroemd door Patrick Vieira en kwam te boek te staan als 'de nieuwe Michael Essien'. Het kwam er allemaal niet uit voor de voetballer, die op dit moment voor het Georgische Dinamo Tbilisi speelt én onder meer Matthijs de Ligt en Jasper Cillessen helpt.

Via een flinke omweg kwam Sporkslede terecht bij Tbilisi. Met de Georgische club gaat hij Champions League-voorronden spelen. Naast zijn voetbalcarrière heeft hij een handeltje in sportmedische producten, die hij verkoopt aan voetballers over de hele wereld. Samen met zijn jeugdmaat Marc Klok, voetballer in Indonesië, ging Sporkslede aan de slag. Het duurde niet lang totdat Cillessen reageerde. Hij kende Sporkslede nog van Ajax en had interesse in een van zijn producten: Normatec.

"Een luchtcompressie-apparaat dat zorgt voor een versnelde afvoer van afvalstoffen", geeft Sporkslede aan in gesprek met Voetbal International. "Jasper was net op weg naar het Nederlands elftal. Marc en ik bedachten snel een plannetje. Dat we het product zo snel mogelijk bij Jasper moesten krijgen, zodat andere internationals het ook meteen konden zien."

Coutinho
Sporkslede zorgde ervoor dat het product werd afgeleverd in het spelershotel van het Nederlands elftal. Dat betaalde zich uit. "Al snel stuurde Matthijs de Ligt een berichtje op Instagram", vertelt hij. Vanaf dat moment ging het snel en kwamen de bestellingen binnen. Ook toenmalig Bayern München-speler Philippe Coutinho - inmiddels weer uitkomend voor FC Barcelona - contacteerde Sporkslede.

"Wat een aardige gast. Ik was daar met een missie. Een fotootje met Coutinho en zijn aankoop, dat zou weer mooie reclame zijn. Was geen probleem." Sporkslede maakte vervolgens aanstalten om weer naar zijn hotel te gaan, maar daar wilde Coutinho niets van weten. "Voordat ik het wist, zat ik aan tafel met de familie Coutinho. In het favoriete restaurant in München van Arjen Robben, volgens de eigenaar. Het werd een heel gezellige avond. Coutinho en ik spraken over voetbal. Over Ryan Babel, David Neres en andere spelers die we allebei kennen. De sushi was heerlijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws