BILD: Ajax en Schalke akkoord, Huntelaar-transfer na Klassieker officieel gemaakt

BILD: Ajax en Schalke akkoord, Huntelaar-transfer na Klassieker officieel gemaakt

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 09:42zo 17-01-2021 om 09:42

Laatste update: zondag 17 januari 2021 om 12:57zo 17-01-2021 om 12:57

Groot nieuws van het Duitse BILD zondagochtend: Klaas-Jan Huntelaar gaat zijn carrière vervolgen bij Schalke 04. Huntelaar kan tegen Feyenoord zijn laatste minuten voor Ajax maken en gaat daarna zijn handtekening zetten onder een Schalke-contract.

BILD meldt dat Ajax en Schalke al akkoord zijn en de transfer na De Klassieker tegen Feyenoord officieel gaan maken. Huntelaar gaf na zijn twee treffers tegen FC Twente van afgelopen donderdag al aan de interesse van Schalke zeer serieus te nemen.

"Uiteindelijk moet je ook proberen om een goede keus te maken. Maar dat weet je vooraf nooit. Je kunt niet alles van tevoren precies afwegen. Het is lastig, voor alles spreekt wat. Schalke is in de problemen (voorlaatste in de Bundesliga, red.), iets meer een gevoelskeuze wat dat betreft. Ajax is wat stabieler, misschien een mooier einde. Maar die anderen hebben me misschien wat harder nodig."

Dirk Schlarmann, journalist van Sky Sport Deutschland, liet eerder aan VoetbalPrimeur weten dat Schalke het bij het vertrek van Huntelaar niet netjes aangepakt heeft. Het nieuws verrast hem daarom ook. "Hij speelde er zeven jaar en maakte veel goals, maar in het laatste jaar was het minder. Ze hebben min of meer gezegd: oké, oudje. Bedankt, ga maar naar huis."

Schalke heeft een scorende spits nodig in de strijd tegen degradatie in de Bundesliga. De jonge Amerikaan Matthew Hoppe, die tegen Hoffenheim (4-1) drie keer trefzeker was, wordt nog niet rijp genoeg geacht om Schalke in de tweede seizoenshelft bij de hand te nemen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws