Ten Hag steekt loftrompet: 'Hij groeit en hij groeit maar, het verbaast me niet'

Ten Hag steekt loftrompet: 'Hij groeit en hij groeit maar, het verbaast me niet'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 07:45ma 18-01-2021 om 07:45

Ajax-trainer Erik Ten Hag had na afloop van de Klassieker tegen Feyenoord niets dan lof voor Ryan Gravenberch. De achttienjarige middenvelder scoorde het enige doelpunt in de Johan Cruijff Arena, maar moest zich ook noodgedwongen laten wisselen in de rust vanwege rugklachten.

Zonder Gravenberch kwam Ajax in de tweede helft veel minder aan voetballen toe. "Het speelt een rol, maar ik zou het niet alleen op Gravenberch willen betrekken”, vertelde Ten Hag na afloop aan De Telegraaf. “Natuurlijk speelt hij er een belangrijke rol in om onder de druk uit te spelen als de tegenstander op één-tegen-één overgaat. Dan heb je balvaste middenvelders nodig, want er lagen ongelooflijke ruimtes."

Ten Hag baalde van het uitvallen van Gravenberch. De oefenmeester van de Amsterdammers zag dat de jonge middenvelder tegen Feyenoord opnieuw zeer sterk speelde, maar is niet verrast over zijn goede vorm. "Hij is inderdaad echt heel erg goed. Dat verbaast me niet, want aan het begin van het seizoen waren er binnen Ajax en daaromheen wel wat twijfels of hij basisplaats-waardig was, maar ik had er vertrouwen in. En hij groeit en hij groeit maar. Ik hoop dat hij dit doorzet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws