Letsch heeft 'luxeprobleem' in de spits: 'Kon eindelijk mijn kwaliteiten tonen'

Letsch heeft 'luxeprobleem' in de spits: 'Kon eindelijk mijn kwaliteiten tonen'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 10:27ma 18-01-2021 om 10:27

Vitesse-trainer Thomas Letsch gaf spitsen Loïs Openda en Oussama Darfalou afgelopen weekend rust tijdens de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen FC Emmen. Thomas Buitink en Armando Broja vervingen het spitsenduo met succes: beide aanvallers kwamen tot scoren in De Oude Meerdijk.

Buitink mocht in Emmen, na dertien invalbeurten, eindelijk aan de aftrap verschijnen. "Ik smachtte naar een start", laat de twintigjarige aanvaller weten aan De Telegraaf. "Ik viel vaak in, als werkpaard voorin. Om de boel te ontregelen. Om de winst veilig te stellen. Daarin was niet veel eer te behalen. Nu kon ik eindelijk mijn kwaliteiten als spits tonen."

Broja (19), die sinds afgelopen zomer gehuurd wordt van het Engelse Chelsea, vocht in zijn eerste periode bij Vitesse tegen de eenzaamheid. Tot overmaat van ramp kreeg de aanvaller ook nog te maken met het coronavirus. "De basisplaats en de goal zijn belangrijk voor me. Ik ben weer op de weg terug. Dit was de eerste basisplaats na mijn corona. Ik kijk vooruit. We kunnen dit seizoen leuke dingen gaan doen met Vitesse."

Ook Buitink denkt dat Vitesse tot mooie dingen in staat is dit seizoen, maar betwijfelt of hij daar zelf onderdeel van uit gaat maken. "Ik wil slagen bij Vitesse. Dit is mijn club. Maar ik ben ook op een leeftijd dat ik in de basis moet staan. Dat ik vaste keuze ben. Vitesse heeft vier spitsen. De keuze valt vaak anders."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws