'FIFA handhaaft megaschorsing voor Trippier: Atlético stapt naar het CAS'

'FIFA handhaaft megaschorsing voor Trippier: Atlético stapt naar het CAS'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 15:49ma 18-01-2021 om 15:49

De FIFA heeft de mega-schorsing voor Kieran Trippier in stand gehouden. De Engelse back van Atlético Madrid overtrad de gokregels en moet daarvoor op de blaren zitten, maar zijn club is het daar niet mee eens.

Trippier kreeg tien wedstrijden schorsing opgelegd omdat hij zijn vrienden op de hoogte hield van de vorderingen rond zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Atlético Madrid. Zijn vrienden zetten in op een transfer en dat is tegen de regels, waardoor de Engelse rechtsback in de problemen kwam. De FIFA legde hem tien wedstrijden schorsing op en daar ging Atlético tegen in beroep.

De Spanjaarden hebben echter nul op rekest gekregen, want de wereldvoetbalbond heeft besloten om de lange schorsing voor Trippier aan te houden. Daar laat Atlético het echter niet bij zitten, want volgens Marca gaan ze de zaak nu voorleggen aan het internationale sporttribunaal CAS. Zij vinden dat de club gestraft wordt voor zaken die hen niet zijn aan te rekenen en hopen dat de schorsing wordt ingetrokken.

Gedurende het beroep bij de FIFA mocht Trippier gewoon spelen voor zijn Spaanse club en Atlético gaat ook nu proberen om dat bij het CAS te bewerkstelligen. De Engelsman is zeer belangrijk voor de formatie van trainer Diego Simeone, want hij startte dit seizoen al veertien La Liga-wedstrijden als basisspeler.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws