'PEC heeft nieuwe spits nodig en neemt na twee dompers contact op met Vitesse'

'PEC heeft nieuwe spits nodig en neemt na twee dompers contact op met Vitesse'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 16:50ma 18-01-2021 om 16:50

PEC Zwolle hoopt Thomas Buitink te kunnen huren van Vitesse. De spits uit Nijkerk heeft in Arnhem forse concurrentie en bij de Blauwvingers, die op zoek zijn naar een nieuwe spits, zou hij speelminuten kunnen maken.

Slobodan Tedic, de eerste spits van PEC, belandde in december met een klaplong in het ziekenhuis en kan er een paar maanden uit liggen. De club uit Zwolle wil dan ook graag een nieuwe aanvaller hebben en volgens De Stentor probeert het Buitink tijdelijk over te kunnen nemen van Vitesse. PEC is echter niet de enige optie voor de 20-jarige aanvaller: Fortuna Sittard, sc Heerenveen, RKC Waalwijk, FC Utrecht en Sparta zouden zich naar verluidt ook hebben gemeld.

PEC hoopt snel zaken te kunnen doen met Buitink, die al eerder aangaf graag ergens in de basis te willen spelen. In de uitwedstrijd bij FC Emmen van afgelopen weekend mocht de Nijkerker dan eindelijk eens vanaf het begin spelen en hij maakte prompt de openingstreffer voor Vitesse. Daarvoor viel de spits dertien keer in.

De 20-jarige aanvaller was naar verluidt niet de eerste keuze voor de formatie van trainer John Stegeman. Het hoopte Ferdy Druijf van AZ over te kunnen nemen en zette ook in op Felipe Avenatti van Standard Luik, maar greep twee keer mis. Een overstap van Dylan Vente van Feyenoord behoort ook nog tot de mogelijkheden. Buitink kan de tweede winterse aanwinst worden voor PEC Zwolle. Eerder werd vleugelaanvaller Virgil Misidjan al overgenomen van 1. FC Nürnberg.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws