Emmen haalt na Peña en Araujo volgende Peruviaan: 'Hij geldt als een groot talent'

Emmen haalt na Peña en Araujo volgende Peruviaan: 'Hij geldt als een groot talent'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 19:39ma 18-01-2021 om 19:39

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 10:09di 19-01-2021 om 10:09

FC Emmen heeft zich versterkt met de achttienjarige Didier la Torre. Hij wordt de vierde Peruviaan bij de club na Sergio Peña, Miguel Araujo en Jean-Pierre Rhyner en tekent een contract tot medio 2023 bij de club uit Drenthe, met een optie voor nog een seizoen.

Dat maakt Emmen via de officiële kanalen bekend. Een debuut van La Torre laat nog even op zich wachten: zijn werkvergunning en internationale overschrijving moeten nog geregeld worden. Dat proces bevindt zich 'in de afrondende fase en zag nog enkele dagen duren'. Het contract van de aanvallende middenvelder bij Alianza Lima liep tot 31 december 2020. Hij maakt transfervrij de overstap naar Nederland.

"Didier geldt als een groot talent in Peru en we volgen hem al enkele maanden", geeft voorzitter Ronald Lubbers in een eerste reactie aan. "Ik ben blij dat we hem hebben kunnen binnenhalen. We zien hem vooral als een investering in de toekomst, maar met zijn snelheid, passeerbewegingen en tweebenigheid kan hij mogelijk ook dit seizoen zijn waarde bewijzen."

La Torre is de vijfde versterking voor Emmen in de winterse transferperiode. Eerder werden Jari Vlak (FC Volendam), Jean-Pierre Rhyner (Cádiz), Kerim Frei (Istanbul Basaksehir) en Elias Frei (transfervrij) gehaald.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws