Telegraaf: stadions Ajax en Feyenoord krijgen zware klappen door coronacrisis

Telegraaf: stadions Ajax en Feyenoord krijgen zware klappen door coronacrisis

19-01-2021 12:46 Laatste update: 13:07
95

De klap van de coronacrisis komt keihard voor de stadions van Ajax en Feyenoord. Dat meldt De Telegraaf. De Johan Cruijff Arena is in de rode cijfers gezakt, terwijl De Kuip ruim twaalf miljoen verlies heeft geleden sinds het voorjaar van 2020.

In Amsterdam noteert de Johan Cruijff Arena een verlies van 583.932 euro, zo blijkt uit de cijfers die worden gemeld door De Telegraaf. Het stadion loopt grote bedragen mis door de afwezigheid van publiek bij wedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal. De Kuip dook eind december al diep in de rode cijfers, met een verlies van 12.360.144 euro.

Wedden

Meer odds

Door de impact van de coronacrisis tekent zich een 'inktzwart scenario' af, schrijft De Telegraaf. Niemand houdt er meer rekening mee dat in de tweede seizoenshelft nog publiek welkom is in de voetbalstadions.

'Het is op het moment van schrijven moeilijk om voorspellingen te doen over het seizoen 2020-2021. De enige zekerheden die we hebben, zijn de wedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal, en het EK voetbal met vier wedstrijden in juni 2021', zo valt te lezen in het jaarverslag van de Johan Cruijff Arena. 'Onze continuïteit is in ieder geval gewaarborgd tot eind 2021 door additioneel krediet, aangetrokken bij ABN Amro.'

Ook de directie van De Kuip denkt er zo over. 'Zolang het virus niet onder controle is, moet er rekening mee worden gehouden dat een terugkeer naar een normale bedrijfsvoering voor wedstrijden van Feyenoord en voor evenementen niet of slechts met beperkingen mogelijk zal zijn.'