Advocaat sneert richting Gullit: 'Dan denk ik: jongen, denk eens na'

Advocaat sneert richting Gullit: 'Dan denk ik: jongen, denk eens na'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 16:09di 19-01-2021 om 16:09

Laatste update: dinsdag 19 januari 2021 om 16:17di 19-01-2021 om 16:17

Dick Advocaat kan zich niet vinden in de analyse van Ruud Gullit na de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De analist stelde aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport dat de Feyenoord-spelers zelf de tactiek bepaalden. Daar is Advocaat het absoluut niet mee eens. 

Gullit zag tegen Ajax een Feyenoord met twee gezichten, zo gaf hij aan. Voor de treffer van Ryan Gravenberch was het spel van de Rotterdammers niet best, daarna juist wel. "Ze gingen erin geloven. Toen dacht ik: jullie kunnen wél voetballen. Schud het gewoon van je af en ga nou eens uit van je eigen kracht. Ik kan me niet voorstellen dat ze zo slecht zijn als ze worden voorgesteld."

Advocaat kan het niet laten om op Gullit te reageren tijdens de persconferentie voor de bekerwedstrijd van woensdag tegen Heracles Almelo. "Als iemand me goed kent, is Ruud het wel. Iedereen die me kent, weet dat ik tijdens de wedstrijd kijk hoe de tegenstander staat. Daar ben je tien, vijftien minuten mee bezig."

"Een aantal mensen begreep dat wel, maar Ruud en sommige anderen totaal niet", vervolgt de Feyenoord-trainer. "Ik bepaal en niemand anders. Ik weet wat het beste voor het elftal is en dat heeft ook met de tegenstander te maken. Waarschijnlijk moesten ze bij Rondo het programma vol krijgen. Dan denk ik: jongen, denk eens na."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws