David tegen Goliath in De Kuip: 'Beker belangrijk, maar Eredivisie belangrijker'

David tegen Goliath in De Kuip: 'Beker belangrijk, maar Eredivisie belangrijker'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 17:00di 19-01-2021 om 17:00

Frank Wormuth is duidelijk in aanloop naar het duel met Feyenoord in de KNVB Beker. De Heracles Almelo-trainer vindt de Eredivisie belangrijker en richt zich liever op volgende week, wanneer er drie belangrijke wedstrijden in de competitie op het programma staan. 

"De beker is belangrijk natuurlijk, maar de Eredivisie is belangrijker", steekt Wormuth van wal in gesprek met TC/Tubantia. "Na deze week hebben we nog een Engelse week met drie wedstrijden, waarvan twee thuisduels, dan moeten we voor honderd procent fit zijn. Een uitduel tegen Feyenoord is mooi, maar zwaar. Nu is het nog zwaarder, omdat je erna weer drie keer speelt in een week."

Het betekent niet dat Heracles woensdag niet voor een overwinning gaat in De Kuip. "Hopelijk spelen we 90 minuten, komt er geen verlenging en sluiten we het positief af. Met een overwinning dus, want daar ga je natuurlijk altijd voor."

Wormuth denkt dat Heracles een kans maakt tegen Feyenoord. "Het is de achtste finale van de beker, alle tegenstanders zijn goed. Maar je hebt liever een iets minder grote tegenstander dan Feyenoord. Maar kijk naar Holstein Kiel dat vorige week Bayern München versloeg. De beker heeft het karakter van een finale. David kan Goliath verslaan en je snapt dat wij David zijn", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws