'Odegaard dient verzoek in bij Real Madrid: spelmaker wil vertrekken'

'Odegaard dient verzoek in bij Real Madrid: spelmaker wil vertrekken'

19-01-2021 20:12
93

Martin Odegaard heeft een transferverzoek ingediend bij Real Madrid. De Noorse international is gefrustreerd door zijn gebrek aan speeltijd onder coach Zinedine Zidane en wil niet langer op zijn kans wachten, meldt Marca.

Odegaard keerde met hooggespannen verwachtingen terug in het Estadio Santiago Bernabéu, nadat hij vorig jaar op huurbasis veel indruk maakte bij Real Sociedad. Door de concurrentie van spelers als Luka Modric, Toni Kroos en Federico Valverde speelde de 22-jarige middenvelder echter pas zeven competitieduels, waarvan drie als basisspeler.

De 22-jarige middenvelder, die eerder werd verhuurd aan sc Heerenveen en Vitesse, is zijn bijrol zat. Dat hij woensdag ontbreekt in het Copa del Rey-duel met Alcoyano is een teken aan de wand, schrijft Marca. Odegaard stuurt aan op een nieuwe verhuurperiode, maar Zidane wil hem niet kwijt. Dat is vooral omdat de Fransman niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan, en niet omdat hij de spelmaker op korte termijn nodig denkt te hebben.

Ook het bestuur van Real Madrid twijfelt of het een slimme zet is om Odegaard wéér te verhuren. Het zou een 'verkeerd signaal' naar andere clubs kunnen zijn. 'Hij is een Real Madrid-speler, of hij is het niet. Hij is te waardevol om telkens te verhuren, zeker nu Florentino Perez vastberaden is om te snijden in de uitgaven en geld te beuren', concludeert Marca.