'Senesi speelt zich in kijker bij topclubs: prijskaartje richting 35 miljoen euro'

'Senesi speelt zich in kijker bij topclubs: prijskaartje richting 35 miljoen euro'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 07:05wo 20-01-2021 om 07:05

Marcos Senesi heeft zich met zijn puike optreden in De Klassieker tegen Ajax in de kijker gespeeld bij menig Europese topclub. Dat melden het Algemeen Dagblad en De Telegraaf, die speculeren over de transferwaarde van de 23-jarige Argentijn.

Volgens die laatste krant wordt Senesi inmiddels 'van Milaan tot Madrid gevolgd'. Napoli heeft al langer interesse in de centrale verdediger, maar er is nu concurrentie van AC Milan, Internazionale en meerdere clubs in Spanje. Hij kan daardoor wel eens de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van Feyenoord worden. Zijn prijskaartje zou richting de 35 miljoen euro gaan.

Toch heeft technisch directeur Frank Arnesen geen haast om Senesi te verkopen. "Hij speelde na de eerste twintig minuten echt een fantastische wedstrijd", zegt de Deen tegen De Telegraaf. "Onze hele defensie deed het hartstikke goed. De beide backs ontwikkelen zich goed en ook Spajic stond daar als een leider." De Serviër wordt gehuurd van Krasnodar, waar hij een fors contract heeft. Hij zou er zelf desondanks wel wat voor voelen om in De Kuip te blijven.

Feyenoord betaalde anderhalf jaar geleden 6,2 miljoen voor Senesi. Ook het AD voorspelt dat de Rotterdammers een flinke winst op de linkspoot gaan maken, maar komt na 'een rondje langs diverse makelaars' voorlopig uit op een bedrag van achttien tot twintig miljoen. "Senesi is linksbenig, hij is betrekkelijk jong en hij heeft een Italiaans paspoort, dat zijn absolute pluspunten", zegt een makelaar.

Daar staan ook nog minpunten tegenover. Feyenoord speelt nauwelijks een rol op het Europese toneel, waardoor Senesi niet vaak wordt getest op topniveau. Daarnaast is hij nog geen A-international. Zodra daar verandering in komt, kan zijn prijs wel snel stijgen, benadrukt het AD. "En dan is hij voor de categorie direct onder de topclubs heel interessant", denkt een makelaar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat is een mooi bedrag voor Senesi?

15 tot 20 miljoen
35%
20 tot 30 miljoen
31%
Meer dan 30 miljoen
34%
(3169 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws