Twijfels over Feyenoord-toekomst: 'Uiteindelijk wil je gewoon elke week spelen'

Twijfels over Feyenoord-toekomst: 'Uiteindelijk wil je gewoon elke week spelen'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 08:55wo 20-01-2021 om 08:55

Nick Marsman is blij dat hij de kans krijgt om zich te bewijzen bij Feyenoord, maar hij weet dat Justin Bijlow op de weg terug is. De kans dat de dertigjarige doelman zijn aflopende contract gaat verlengen in De Kuip, lijkt daarom klein.

"Bij FC Utrecht vond ik niet dat de eerste keeper beter was dan ik. Dan krijg je vanzelf meer moeite met je rol. Maar bij Feyenoord zag ik natuurlijk al snel het talent van Justin Bijlow", zegt Marsman tegen Voetbal International. "Hij geldt niet voor niets als een van de beste keepers van Nederland, hij is niet voor niets al een paar keer geselecteerd voor Oranje. Op zijn leeftijd is hij echt al heel ver."

Voor Marsman is zijn rol als tweede doelman daardoor iets makkelijker te accepteren, maar de situatie is door zijn goede prestaties wel anders geworden. "Voorheen was ik duidelijk tweede keeper, nu heb ik laten zien dat ik in Feyenoord 1 kan keepen. Iedereen wil spelen, ik ook. Nu wil ik het Justin zo moeilijk mogelijk maken terug te keren in Feyenoord 1."

Marsman vertolkt al enkele jaren de rol van stand-in. "Veel te lang natuurlijk", geeft hij toe. "Het lukt een tijdje de voldoening uit trainingen te halen, maar uiteindelijk wil je gewoon elke week spelen." Een transfervrij vertrek in de zomer lijkt daarom logisch. Hij noemt het 'een ingewikkelde situatie'. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Feyenoord, helemaal nu ik wekelijks mag spelen. Maar Justin komt terug van zijn blessure. Dan is de situatie weer open."

"Daarbij ben ik nu dertig jaar. Op tijd heb ik kunnen laten zien wat ik kan, onder de druk die hoort bij een topclub. Voor mezelf is dat de grootste winst", vervolgt Marsman, die de komende tijd goed gaat nadenken. "Dat Feyenoord verder wil, is een groot compliment. Ik moet nu een goede afweging maken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws