Van Dijk wederom in Elftal van het Jaar, De Jong en De Ligt moeten plekje afstaan

Van Dijk wederom in Elftal van het Jaar, De Jong en De Ligt moeten plekje afstaan

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 12:48wo 20-01-2021 om 12:48

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 13:02wo 20-01-2021 om 13:02

Virgil van Dijk heeft voor het derde jaar op rij een plekje in het UEFA Team of the Year bemachtigd. Van Dijk is de enige Nederlander in het elftal; Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt hebben hun plekje moeten afstaan.

Mensen konden via de website van de UEFA hun Elftal van het Jaar samenstellen. Uit alle inzendingen is het team uiteindelijk samengesteld. Bayern München is de hofleverancier van het elftal, met vier spelers. Thiago Alcântara, die ook een plekje in het elftal heeft gekregen, won met Bayern weliswaar de Champions League, maar is inmiddels speler van Liverpool. 

Het volledige UEFA Team of the Year bestaat uit: Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Sergio Ramos, Virgil van Dijk, Alphonso Davies; Thiago Alcântara, Kevin De Bruyne; Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski en Neymar.

Dit jaar staat er dus maar één Nederlander in het Team van het Jaar, waar dat er vorig jaar nog drie waren. Toen waren ook De Jong en De Ligt in het elftal te bewonderen. Het duo heeft dit jaar niet genoeg stemmen gekregen van het publiek om weer in het team te komen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door UEFA Champions League (@championsleague)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws