'Barcelona weigert 'ongeschikte' Setién te betalen: rechter moet oordeel vellen'

'Barcelona weigert 'ongeschikte' Setién te betalen: rechter moet oordeel vellen'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 13:45wo 20-01-2021 om 13:45

FC Barcelona en Quique Setién stevenen af op een rechtszaak. De Catalanen hebben nog altijd geen akkoord bereikt met de 62-jarige trainer over zijn ontslagregeling.

Setién werd ontslagen na de historische 8-2 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League in augustus. Hij meent recht te hebben op een financiële compensatie, maar over de hoogte daarvan raken beide partijen het niet eens, melden Spaanse media. Setién had nog een contract tot medio 2022 en claimt een bedrag van vier miljoen euro.

Barça zette Setién eerst op non-actief en stuurde hem in september definitief de laan uit. Over die maand is zijn salaris dan ook nog uitbetaald, maar dat vinden de Catalanen meer dan genoeg. Als verdediging voert Barcelona aan dat de oefenmeester vanwege 'zijn capaciteiten en houding niet geschikt was om leiding te geven aan de ploeg', schrijft Cadena SER.

"Barça heeft me niet gecompenseerd, noch hebben ze me iets aangeboden. Ze hebben me niet eens gebeld om me te vertellen dat ik ontslagen was", vertelde Setién in december al aan Cadena COPE. Hij werd opgevolgd door Ronald Koeman.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws