Balk weg, Balker komt: Groningen bereikt akkoord met verdediger van Almere

Balk weg, Balker komt: Groningen bereikt akkoord met verdediger van Almere

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 17:18wo 20-01-2021 om 17:18

FC Groningen heeft zich verzekerd van de diensten van Radinio Balker. De 22-jarige verdediger komt na dit seizoen over van Almere City, waar hij een aflopend contract heeft.

Op de website meldt de Trots van het Noorden dat Balker vanaf medio 2021 drie jaar vastligt, met een optie voor nog een jaar. Groningen hoeft geen transfersom te betalen omdat de verdediger uit zijn contract loopt bij Almere City en daarna dus kan gaan en staan waar hij wil. Dit seizoen probeert Balker met de Flevolanders promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen.

Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen, stelt dat zijn club veel concurrentie had. "Hij is een sterke centrale verdediger die wij al ontzettend lang volgen. Er was veel interesse voor hem en lange tijd lag ook de vraagprijs te hoog voor ons. Door een blessure is Radinio de afgelopen maanden wat minder aan spelen toe gekomen en hierdoor ook wat minder in beeld geweest. Dat heeft er mede voor gezorgd dat wij nu wél toe konden slaan."

De verdediger krijgt van Fledderus de tijd om zich aan te passen aan het niveau in de Eredivisie. "Radinio gelooft in onze plannen en faciliteiten en ziet FC Groningen als een ideale club om zich verder te ontwikkelen. Radinio heeft mogelijk wat tijd nodig om zich aan te passen aan het niveau van FC Groningen, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij de potentie heeft om zich snel verder te ontwikkelen en van waarde te worden voor FC Groningen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws