Breaking news

NOS: Ajax doet aangifte voor poging tot mishandeling na incident met Tadic bij bus

Perez mist VAR bij AZ - Ajax: 'Dat was totaal geen buitenspel, heel schrijnend'

Perez mist VAR bij AZ - Ajax: 'Dat was totaal geen buitenspel, heel schrijnend'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 23:39wo 20-01-2021 om 23:39

Kenneth Perez vraagt zich af hoe de bekerwedstrijd tussen AZ en Ajax was afgelopen als er een VAR was geweest. De Alkmaarders hadden op z'n zachtst geen geluk met arbitrage, meent de ESPN-analist.

"Ik mis de VAR, mits goed gebruikt", aldus Perez. "Kamphuis (scheidsrechter, red.) en kompanen lieten vandaag zien dat een VAR toch nodig is, omdat de kwaliteit van zowel de scheidsrechter als de grensrechter niet goed genoeg is om het heel eerlijk te laten verlopen."

Perez zag 'drie tot vier beslissingen die ook makkelijk anders hadden kunnen uitpakken'. Hij spreekt vooral schande van een moment in de 73ste minuut, toen Myron Boadu op randje buitenspel werd teruggefloten. Was dat niet gebeurd, dan had de AZ-spits alleen op doelman Maarten Stekelenburg afgekund. "Dat was totaal geen buitenspel. Heel schrijnend."

Koopmeiners
AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners reageerde na het laatste fluitsignaal ook. "Je merkt wel dat het anders is zonder VAR. Vanuit mijn oogpunt was er een aantal buitenspelmomenten die heel discutabel waren. Maar het is geen excuus dat we hier met 0-1 verliezen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws