Kamphuis ziet 'heel ingewikkelde situatie' bij AZ-Ajax: 'Ik denk buitenspel'

Kamphuis ziet 'heel ingewikkelde situatie' bij AZ-Ajax: 'Ik denk buitenspel'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 06:55do 21-01-2021 om 06:55

Jochem Kamphuis erkent dat de VAR woensdagavond goed van pas was gekomen tijdens de topper tussen AZ en Ajax in de KNVB Beker. Als de scheidsrechter hulp had gehad, dan was er waarschijnlijk een streep gegaan door de goal van Zakaria Labyad.

Bij het doelpunt van de Ajax-aanvaller zette David Neres vanuit buitenspelpositie druk op AZ-keeper Marco Bizot, die de bal niet goed wegwerkte. "Ik heb het in de wedstrijd niet gezien. We hebben het moment hier net bekeken en het is een heel ingewikkelde situatie", reageert Kamphuis bij ESPN.

"Op het moment dat er geschoten wordt, staat Neres inderdaad buitenspel. Dan maakt Bizot een save en daarna raakt hij de bal nog een keer. Dat zou een nieuwe situatie kunnen zijn, maar tegelijkertijd zet Neres ook weer druk", aldus Kamphuis, die concludeert: "Daarmee maakt hij zijn buitenspelpositie denk ik wel strafbaar. Dus als ik de beelden zo zie en hoe we het nu analyseren, dan denk ik dat dit buitenspel is. Alleen als er geen VAR is, dan is dit onderdeel van het voetbal. Dan is het heel vervelend, maar dan is zo'n moeilijk moment helaas te missen."

Kamphuis ging ook in op de situatie in de eerste helft, waarbij Albert Gudmundsson in het strafschopgebied werd geraakt door Edson Álvarez. "Tijdens de wedstrijd sta ik goed in positie en zie ik ook wel dat er contact is. Ik vond en vind het contact te weinig voor een penalty." Hij benadrukt dat hij de situatie ook als VAR ongemoeid had gelaten. "Dan had ik deze beslissing op het veld gelaten."

Overigens trekt Kamphuis het boetekleed aan voor een moment na rust. Myron Boadu werd teruggefloten na een steekpass van Calvin Stengs. "De beelden zijn duidelijk, het is geen buitenspel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws