VVV wordt flink in verlegenheid gebracht, maar wijst KKD-club Go Ahead terug

21-01-2021 22:53 Laatste update: 23:47
29

VVV-Venlo strijdt tegen degradatie, maar mag nog altijd stiekem hopen op Europees voetbal. De Noord-Limburgers ontvingen met Go Ahead Eagles een club uit de Keuken Kampioen Divisie en boekten een benauwde overwinning in het bekeronderonsje.

De nummer veertien van de Eredivisie en de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie deden niet veel voor elkaar onder. In de eerste helft kregen ze allebei een aardige kans op de openingstreffer. Yahcuroo Roemer stuitte echter op doelman Jay Gorter en aan de overzijde raakte Jacob Mulenga de paal.

Na ruim een half uur werd de wedstrijd alsnog opengebroken door Aaron Bastiaans. Een actie van de jonge aanvaller leek op de rand van de zestien meter te stranden, maar Bastiaans wist zich alsnog vrij te kappen en schoot vanuit de tweede lijn raak: 1-0.

Go Ahead liet het er niet bij zitten en zette VVV na rust flink onder druk. Mulenga werd opnieuw gevaarlijk, net als Erkan Eyibil: beiden stuitten echter op doelman Delano van Crooij. Jafar Arias verzuimde om de 2-0 te maken, waardoor het billenknijpen bleef voor VVV. De gastheren wisten de krappe voorsprong echter vast te houden.

VVV heeft dus de laatste acht van de KNVB Beker gehaald. Excelsior, Vitesse, PSV, sc Heerenveen, Feyenoord, Ajax en NEC - dat eerder op de donderdag met Fortuna Sittard afrekende - zijn ook nog in de race.