Bekerstunt in De Goffert: NEC leeft op in verlenging en elimineert Fortuna Sittard

Bekerstunt in De Goffert: NEC leeft op in verlenging en elimineert Fortuna Sittard

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 21:11do 21-01-2021 om 21:11

Het deelnemersveld van de kwartfinales van de KNVB Beker is bijna compleet: NEC heeft zich bij Excelsior, Vitesse, PSV, sc Heerenveen, Feyenoord en Ajax gevoegd. De Nijmeegse Keuken Kampioen Divisie-club won donderdag na verlenging verrassend van Fortuna Sittard.

Beide clubs werkten in het seizoen 2018/2019 een zinderend bekergevecht af in De Goffert, maar hadden ditmaal meer tijd nodig om op gang te komen. Op slag van rust kon de eerste noemenswaardige kans genoteerd worden: Samuel Moutoussamy had de bal voor het binnenlopen, maar wist hem op onbegrijpelijke wijze niet over de lijn te krijgen.

Na een uur spelen brak Fortuna de wedstrijd alsnog open. Uitblinker Zian Flemming werd aanvankelijk op de bank gehouden, maar kwam er na een uur tóch in voor Moutoussamy: hij mocht niet lang na zijn entree twee keer aanleggen in het strafschopgebied en zette zijn oude club op een 0-1 achterstand. NEC toonde echter veerkracht en had amper twee minuten later al de 1-1 te pakken. Souffian El Karouani slingerde de bal voor vanaf links, Rangelo Janga kopte hem achter Alexei Koselev.

Die gelijke stand stond ook na negentig minuten op de borden, waardoor beide ploegen moesten verlengen. In het openingskwartier ging het opeens helemaal los. Sebastian Polter trok in het eigen strafschopgebied aan het shirt van Cas Odenthal en NEC kreeg een penalty: Jordy Bruijn maakte er 2-1 van, in het voordeel van de gastheren. Niet lang daarna werd het ook 3-1: Koselev redde half op een kopbal van Janga, Thomas Beekman schoot de rebound binnen.

Nog voordat beide ploegen van helft wisselden, werd het ook nog 3-2. Flemming werd de diepte in gestuurd en maakte zijn tweede van de avond. In het tweede kwartier was het vooral tegenhouden voor NEC – afgezien van één gevaarlijke uitval via Janga – dat echter stand hield, met dank aan doelman Mattijs Branderhorst.

De ploeg van Rogier Meijer mag zich voor het eerst sinds 2014 in de kwartfinale van de KNVB Beker melden. Later op de donderdag moet blijken wie de achtste en laatste kwartfinalist wordt. VVV-Venlo en Go Ahead Eagles trappen om 21.00 uur af in De Koel.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws