'Met Memphis, Bergwijn en Malen gewerkt, schaar Gakpo kwalitatief in dat rijtje'

'Met Memphis, Bergwijn en Malen gewerkt, schaar Gakpo kwalitatief in dat rijtje'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 07:20vr 22-01-2021 om 07:20

Laatste update: vrijdag 22 januari 2021 om 07:24vr 22-01-2021 om 07:24

Cody Gakpo is dit seizoen van groot belang voor PSV. De jonge aanvaller wordt door Twan Scheepers, die met hem samenwerkte in de jeugd van PSV, geschaard in het rijtje met Memphis Depay, Steven Bergwijn en Donyell Malen.

Scheepers, oud-spits van PSV en in het verleden werkzaam als jeugdtrainer bij de club, zag al snel dat Gakpo de potentie had om door te groeien naar het niveau van PSV. "Wat ik altijd zo mooi vond, is dat ik bij hem dezelfde droom zag als die ikzelf ooit had: kampioen worden met PSV", begint Scheepers in gesprek met Voetbal International. "Hij is het onder Phillip Cocu al een keer geweest, maar toen was hij wisselspeler, dat voelde niet als zíjn titel. Bij Cody zorgt een mix van dingen ervoor dat hij succesvol is."

Gakpo speelt dit seizoen een belangrijke rol in Eindhoven en is bij veel doelpunten betrokken. "Cody is dé verbindingsspeler, een beetje zoals Steven Bergwijn nu speelt bij Tottenham Hotspur. Hij is de schakel richting Donyell Malen en Eran Zahavi, Noni Madueke of Mo Ihattaren. Cody kan ze perfect in stelling brengen, maar ook zelf het verschil maken", aldus Scheepers.

"Weet je welk woord bij hem past? Dankbaarheid. Cody is PSV dankbaar voor de kansen die hij vanaf zijn jongste jeugd heeft gekregen. De club zit in zijn hart. Dat hij geruisloos zijn contract verlengt tot 2025 zegt genoeg", geeft Scheepers, die denkt dat PSV niet het eindstation is van Gakpo, aan. "Waar ik hem zie eindigen? Er zit in elk geval nog veel meer in het vat. Ik heb met Memphis, Steven en Donyell gewerkt en ik schaar hem kwalitatief in dat rijtje."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws