Koeman hekelt Barça-spelers: 'Dat is niet serieus te nemen, onacceptabel'

Koeman hekelt Barça-spelers: 'Dat is niet serieus te nemen, onacceptabel'

22-01-2021 07:48 Laatste update: 07:49
41

Ronald Koeman is niet blij met zijn spelers bij FC Barcelona. De Spaanse grootmacht won donderdagavond pas na een verlenging van UD Cornellà (0-2). Miralem Pjanic en Ousmane Dembélé misten in de reguliere speeltijd een strafschop.

"We waren niet effectief genoeg, dat kan echt niet bij een club als Barcelona", stelt Koeman op de persconferentie na de Copa del Rey-wedstrijd. De Nederlandse oefenmeester zag Dembélé en Pjanic aanleggen vanaf de strafschopstip, maar beide spelers misten. "We hadden het veel eerder af moeten maken. Het is toch niet serieus te nemen dat we twee penalty's missen? Dat mag niet gebeuren, onacceptabel."

Koeman, in het verleden niet te beroerd om zelf penalty's te nemen, begrijpt weinig van de missers van zijn spelers. "Er komt tegenwoordig niet veel druk bij kijken, wanneer je een penalty neemt. Er is geen publiek aanwezig, je moet koel blijven en scoren. Tuurlijk, iemand kan een keer missen, maar twee keer missen in een wedstrijd als deze is niet normaal."

Ramón Juan, de doelman van Cornellà, werd de grote held door de strafschoppen van Dembélé en Pjanic te stoppen. Hij kon in de verlenging echter niet voorkomen dat Barcelona er alsnog met de overwinning vandoor ging. Koeman kijkt naar zijn eigen spelers. "Als we die penalty's hadden gemaakt, was er niets aan de hand geweest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s