RKC doet zaken met AZ: creatieve middenvelder vertrekt op huurbasis naar Waalwijk

RKC doet zaken met AZ: creatieve middenvelder vertrekt op huurbasis naar Waalwijk

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 10:44vr 22-01-2021 om 10:44

Laatste update: vrijdag 22 januari 2021 om 11:58vr 22-01-2021 om 11:58

AZ-speler Thijs Oosting maakt het seizoen op huurbasis af bij RKC Waalwijk. De 20-jarige aanvallende middenvelder, die dit seizoen zijn wedstrijden speelde voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie, maakt de overstap naar de Eredivisie.

Dat maken beide clubs bekend via de officiële kanalen. De jonge middenvelder traint vrijdag direct mee met RKC. Dit seizoen speelde Oosting met Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie en daar wist hij indruk te maken. Oosting maakte in vijftien wedstrijden zeven doelpunten en bereidde tevens vijf Alkmaarse treffers voor.

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC, is blij met de tijdelijke komst van Oosting. "Met Thijs halen wij een speler binnen met ontzettend veel potentie en talent. die ook nog eens de nodige betaald voetbal ervaring heeft opgedaan bij AZ. We wilden graag nog een veelzijdige middenvelder aan onze selectie toevoegen met een aantal specifieke wapens. In de persoon van Thijs hebben we die speler gevonden", laat van Mosselveld weten in een reactie op de website van de club uit Waalwijk.

Oosting heeft bij AZ nog een contract tot medio 2022, met een optie op nog een extra seizoen. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws