Spelersbattle: Feyenoord beste defensie, AZ domineert middenveld

Spelersbattle: Feyenoord beste defensie, AZ domineert middenveld

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 13:00zo 24-01-2021 om 13:00

Feyenoord – AZ is de volgende topper die op het menu staat tijdens Super Januari in de Eredivisie. VoetbalPrimeur legt de beoogde basisspelers langs de meetlat in deze 'spelersbattle': wie treedt met het sterkste elftal aan in De Kuip?

Nick Marsman – Marco Bizot: 1-0
Een jaar geleden zou er absoluut geen twijfel zijn over deze 'battle'. Bizot verdiende de bijnaam 'De Muur', terwijl Marsman een bijrol vertolkte bij Feyenoord. Hoe anders is dat nu. De keeper van AZ beleeft een tegenvallend seizoen. Marsman profileert zich als een uitstekende vervanger van Justin Bijlow en heeft het momentum aan zijn zijde: het eerste punt is voor de Rotterdammers.

Lutsharel Geertruida - Yukinari Sugawara: 2-0
Geertruida had onlangs Dusan Tadic in de tang en ook Jesper Karlsson kan zijn borst natmaken. De rechtsback van Feyenoord is sterk in de duels en pakt bovendien regelmatig een doelpuntje mee. Daar kan de immer hardwerkende Sugawara, die de geblesseerde Jonas Svensson vervangt, op dit moment niet tegenop.

Uros Spajic - Pantelis Hatzidiakos: 3-0
Spajic en Hatzidiakos moeten als rots in de branding dienen voor Feyenoord en AZ, maar dat gaat de Servische mannetjesputter net iets beter af. De Griek valt iets vaker op met onhandige momenten en overtredingen, waardoor dit punt naar de Rotterdammers gaat.

Marcos Senesi – Bruno Martins Indi: 4-0
Een fitte Martins Indi is zonder twijfel een meerwaarde voor AZ. De oud-Feyenoorder was niet voor niets basisspeler op het WK 2014. Er is echter altijd baas boven baas: Senesi blonk al uit in De Klassieker en wordt 'van Milaan tot Madrid gevolgd', zo schreef De Telegraaf. Een duidelijke 'zege' voor Feyenoord op deze positie.

Tyrell Malacia – Owen Wijndal: 4-1
Malacia hield Antony vorige week onder de duim door er telkens kort op te zitten. De terriër van Feyenoord verkeert dan ook in uitstekende vorm. Toch blijft het bij een eervolle vermelding. Het punt gaat nipt naar Owen Wijndal, die steevast één van de uitblinkers is bij AZ. Hij is niet voor niets uitgegroeid tot basisspeler in Oranje.

Jens Toornstra – Fredrik Midtsjö: 4-2
Toornstra en Midtsjö zijn een beetje de stille motoren van respectievelijk Feyenoord en AZ, maar hun waarde mag niet onderschat worden. De Noorse middenvelder komt met miniem verschil als winnaar uit de bus: hij is sterk aan de bal en heeft net iets meer oog voor de pass tussen de linies.

Leroy Fer – Teun Koopmeiners: 4-3
De patron van Feyenoord versus de patron van AZ. Fer kwijt zich altijd verdienstelijk van zijn taak, maar drukt net iets minder zijn stempel op het spel van zijn ploeg. Koopmeiners is daarentegen de grote regisseur van de Alkmaarders. De aanvoerder strooit met mooie ballen en scoorde al elf keer, waaronder op schitterende wijze tegen PSV.

Mark Diemers – Calvin Stengs: 4-4
Stengs steekt bij lange na niet in zijn grootse vorm van vorig seizoen, maar met drie goals in de laatste zes competitieduels gaat het wel iets beter. De spelmaker is bovendien belangrijk voor zijn ploeg met zijn creatieve ingevingen. Hij krijgt dan ook de voorkeur boven Mark Diemers, die iets te vaak uit de toon valt bij Feyenoord.

Steven Berghuis – Albert Gudmundsson: 5-4
Een oneerlijke strijd voor Gudmundsson, die niet eens altijd verzekerd is van een basisplaats bij AZ. Berghuis is de spin in het web bij Feyenoord, hij zet de aanvallen op en is het eindstation. Ook zondag zullen alle ogen weer gericht zijn op de aanvoerder, voor wie interessante duels met Wijndal wachten.

Nicolai Jörgensen – Myron Boadu: 6-5
Boadu kan in de topduels altijd net wat meer, maar zijn vormcrisis lijkt hij dit seizoen niet zomaar te overwinnen. Jörgensen zit al veel langer in een wak, maar toont uitgerekend na de komst van concurrent Lucas Pratto beterschap. De Deen deed het aardig tegen Ajax. Wie van de spitsen staat zondag op? Wij durven het niet te zeggen, dus voor beide teams een punt.

Luis Sinisterra – Jesper Karlsson: 7-6
Zowel Sinisterra als Karlsson kan het verschil maken. De Colombiaan is net terug na een zware blessure, de Zweed oogt juist wat minder fris na een flitsende start. De linksbuiten die het best voor de dag komt, kan het kwartje weleens de goede kant op laten vallen voor zijn ploeg. Zowel Feyenoord als AZ krijgt daarom een punt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws