Advocaat fel: 'De een kost 22 miljoen en de ander 4,5 ton, slaat nergens op'

Advocaat fel: 'De een kost 22 miljoen en de ander 4,5 ton, slaat nergens op'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 14:19vr 22-01-2021 om 14:19

Dick Advocaat weigert Lucas Pratto af te schrijven, ondanks kritische teksten na de wedstrijd tegen Heracles Almelo in de beker. Dat Pratto nog niet gescoord heeft en Ajax-aankoop Sébastien Haller wel, is volgens Dick Advocaat geen realistische vergelijking.

Advocaat was na de wedstrijd tegen Heracles kritisch op Pratto, die vooralsnog moeite heeft om te aarden in Rotterdam-Zuid. Gek is dat niet, zegt Advocaat. "We moeten hem niet gelijk neerhalen. Hij is twee weken geleden gekomen, huis gekocht, alles gedaan en een paar keer meegetraind. Dan kun je niet verwachten dat hij de sterren van de hemel speelt."

Een verslaggever van de NOS maakt de vergelijking met Haller, die wel al gescoord heeft. Advocaat reageert fel. "Daar gaan we het toch niet over hebben? Dit soort vragen stel je toch niet? De ene speler kost 22 miljoen en de ander 4,5 ton. Dat slaat nergens op. Dat ga je toch niet met elkaar vergelijken? Kwalitatief zijn dat mindere spelers, als je twintig keer minder kost. Ik ga wel met hem praten, samen met Petrovic. Hij spreekt de taal."

Tegen Ajax kreeg Nicolai Jörgensen de voorkeur boven Pratto. "Hij heeft één wedstrijd gespeeld tegen Ajax. Dan wil ik het ook op de lange termijn zien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws